HRM

AMC start ICT-opleiding voor zorgprofessionals

AMC start ICT-opleiding voor zorgprofessionals

De eerste groep zorgprofessionals start deze week met de deeltijdopleiding Health Informatics in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. De opleiding biedt zorgverleners handvatten voor het toenemende gebruik van ICT binnen de gezondheidszorg.

Zorginstellingen maken steeds meer gebruik van innovatieve informatie- en communicatietechnologie voor het verbeteren van de zorg. Zorgverleners worden hierdoor vaker bij ICT-projecten betrokken. Vanuit hun opleiding hebben zij hier echter nauwelijks bagage voor meegekregen. De opleiding Health Informatics leert zorgprofessionals om zorginnovaties met behulp van ICT te realiseren.

Zorginnovaties en ICT

Het onderwijs binnen Health Informatics is gebaseerd op de praktijk van de deelnemers. De master begint met de module ‘Dossiervoering: Eenmalige registratie, meervoudig gebruik’. Hierbij leren studenten om een dossier in te richten volgens nationale en internationale standaarden voor gegevensopslag en -uitwisseling, waardoor het mogelijk wordt om gegevens eenmalig vast te leggen en daarna te gebruiken voor meerdere doeleinden. In de loop van 2014 komen er meer modules beschikbaar, zoals ‘de beginselen van de informatica’, ‘eHealth en zelfmanagement’, ‘selectie, inrichting en implementatie van EPD’s’, ‘strategisch informatiemanagement’ en ‘ICT ter ondersteuning van ketenzorg’.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Ir. van Woude

11 november 2013

Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.
Nu nog een relevant salaris erbij en het begint erop te lijken dat de medische wereld enige innovatie pleegt.
Veel artsen houden de ontwikkelingen niet bij omdat ze zitten vastgeroest in hun eigen leefomgeving maar buiten de landsgrenzen zijn het al apps die een betere diagnose stellen dan 89% van de specialisten.
Het zijn de robots die nauwkeuriger kunnen werken als de gemiddelde snijder ( Da Vinci)
Apothekers blijken dozen schuivers. Anesthesisten verdienen hun topinkomens slapend en plastische chirurgen hebben nog niet eens het niveau van de bekende Schumacher.
Er komt een revolutie aan die ieders bestaanszekerheid aan het wankelen gaat brengen door de IT!
Deze revolutie valt niet eens te vegelijken met de industriele revolutie.
Managers zijn al kompleet overbodig want het eerste het beste agenda programma op een huis PC is al veel intelligenter dan een zwamneuzende vergadertijger.
De besparingen lokken aan de horizon. De laatste strijd zal er 1 zijn om de client en dat gaan wij winnen, wij van de IT die nu al al uw administratie en plannig doen. Jullie hebben het ons zelf uit handen gegeven heren/dames zogenaamde academici met al je mooie titels. Jullie spel is over en uit.
Een orkaan bewijst dat de menselijke inspanningen tot niets worden gereduceerd maar wij met onze IT hebben een wel zo omvangrijk mondiaal netwerk dat onze arbeid altijd blijft bestaan en voor iedereen opvraagbaar en bruikbaar is.
Geef ons alleen eindelijk eens een inkomen wat gelijk staat aan de geleverde prestaties. En dat zijn geen 3000 doden per jaar zoals artsen bij elkaar hebben geprutst.

Als er 1 groep uitblinkt in wezenlijke zorgverlening zijn wij het wel! En dat voor bijna niks aan onkosten!
Zet daar eens een doktertje naast die een jaar lang presteert foute daignosen en behandelingen praktiseert. Het volk moest eens weten. Maar wij zullen niet rusten voordat alle miskleunen bekend zijn bij het grote betalende publiek. E. J. S is het begin...we zullen alle wanprestaties met chocolade letters in de media gaan zetten.

Top