ACTUEEL

Jansen mag ook niet meer werken in Duitsland

Ex-neuroloog Ernst Jansen mag in Duitsland niet langer zijn beroep uitoefenen. Hij heeft de gezondheidsautoriteiten in de deelstaat Baden-Württemberg zelf een verklaring gestuurd. Daarin doet Jansen afstand van de goedkeuring die hij had als arts.

Afstand medische licentie

Jansen werkte in Duitsland onder meer bij de SLK-kliniek in Heilbronn. Daar vertrok hij begin dit jaar, na berichten in de media over zijn reputatie in Nederland. Momenteel loopt hier zowel een strafzaak als een tuchtzaak tegen hem. Met het begin van het proces in Nederland hebben de Duitse autoriteten Jansen gevraagd of hij afstand wilde doen van zijn medische licentie. Jansen mag nu nergens in Duitsland meer zijn vak uitoefenen.

Strafzaak

De strafzaak tegen Jansen wordt de grootste medische strafzaak in de Nederlandse geschiedenis genoemd. Meer dan 200 voormalig patiënten hebben zich gemeld als slachtoffer. Behalve van het opzettelijk stellen van verkeerde diagnoses, wordt hij ook verdacht van diefstal, verduistering en valsheid in geschrifte. (ANP)

---

Klik hier voor een beknopt feitenoverzicht van de zaak rond Ernst Jansen Steur. De hele berichtgeving rond de zaak kunt u vinden in het dossier op Skipr.

0 Reacties

Top