ACTUEEL

Ziekenhuizen regio Leiden willen fuseren

Drie ziekenhuizen uit Leiden en omgeving willen fuseren. Het gaat om het Diaconessenhuis in Leiden en het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp en dat in Alphen aan den Rijn. Die twee laatste vallen onder de Rijnland Zorggroep.

Door samen te gaan, kunnen de ziekenhuizen blijven voldoen aan de steeds strengere kwaliteits- en volumenormen vanuit beroepsgroepen en verzekeraars, stellen ze in een persverklaring. Met volumenormen wordt bedoeld dat bepaalde behandelingen, zoals bijvoorbeeld operaties van borstkankerpatiënten, een minimum aantal keren per jaar moeten worden uitgevoerd.

Zorgprofiel

Het is de bedoeling dat de ziekenhuizen elk een eigen zorgprofiel krijgen. Dat houdt in dat patiënten voor bepaalde operaties en behandelingen in de toekomst niet meer in alledrie de vestigingen terecht kunnen. Of de fusie ook gevolgen zal hebben voor het personeel, is nog niet duidelijk. “Het is nog te vroeg om dat te zeggen. We gaan nu plannen maken'', zei een woordvoerster dinsdag. In mei kondigden de ziekenhuizen al aan dat zij een fusie overwogen. Zij zijn toen gestart met een onderzoek naar een verregaande samenwerking en de mogelijkheden.

De ziekenhuizen gaan het voornemen om te fuseren nog voorleggen aan de ondernemingsraden, de cliëntenraden en de Verenigingen Medische Staf. Het voornemen wordt ook nog voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM). (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top