ACTUEEL

Verscherpt toezicht voor verpleeghuis Beilen

Verpleeghuis Altingerhof in het Drentse Beilen staat het komende half jaar onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). In het tehuis is sprake van 'structurele tekortkomingen in de zorg', meldde de IGZ dinsdag.

Beterschap

In Altingerhof verblijven mensen met dementie en met lichamelijke aandoeningen. Tijdens een inspectiebezoek afgelopen januari bleek dat de medewerkers bijvoorbeeld niet op de juiste manier werkten met zorgplannen, de dossiers waarin alle gemaakte zorgafspraken staan. De organisatie beloofde beterschap, maar bleek dat tijdens een volgend, onverwacht bezoek in oktober nog niet te hebben waargemaakt.

Ontoereikend

Ook waren de aanwezigheid en deskundigheid van artsen nog ontoereikend, bleken medewerkers onvoldoende opgeleid om te werken met cliënten met gedragsproblemen, en was de medicatieveiligheid niet op orde. "Ook zijn de werkzaamheden en verantwoordelijkheden niet goed georganiseerd en spreekt men elkaar niet aan op fouten'', aldus de IGZ.

Aantal maanden

Het verpleeghuis stond in 2005 ook al een aantal maanden onder verscherpt toezicht. Toen kregen de bewoners niet genoeg zorg en werden zij met enige regelmaat alleen gelaten. Nadat de directie extra personeelsleden had aangetrokken, hief de inspectie de extra controle op.  De IGZ blijft de instelling met onverwachte bezoeken in de gaten houden tot de zorg weer in orde is. (Bron; ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top