ACTUEEL

Schippers: brede evaluatie zaak-Tuitjenhorn

Er komt een brede en onafhankelijke evaluatie van het handelen van alle betrokken instanties in de kwestie rond huisarts Nico Tromp uit Tuitjenhorn, die begin oktober zelfmoord pleegde nadat hij door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op non-actief was gesteld. Minister Schippers kondigde het onderzoek dinsdag aan.

Drie maanden

De minister liet via haar woordvoerder weten dat de evaluatie plaatsvindt wanneer de inspectie het eigen onderzoek heeft afgerond. Dat gebeurt naar verwachting binnen drie  maanden. In de externe evaluatie zal worden gekeken naar het optreden van het AMC, de IGZ, de beroepsverenigingen van artsen LHV en KNMG en het Openbaar Ministerie.

Evalueren

Schippers en minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie stelden eerder dat de IGZ en het OM 'juist en met respect voor de persoonlijke levenssfeer van de betrokkenen' hadden gehandeld. Schippers' woordvoerder herhaalt dat de minister dat nog steeds vindt. "Maar het is goed om na afronding van het IGZ-onderzoek alle aspecten op zorgvuldige en onafhankelijke wijze te laten evalueren.'' De IGZ gaf zelf eerder al aan open te staan voor een evaluatie. (bron: ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top