ACTUEEL

Skipr WebTV: seizoen twee Moderne Zorg online

De laatste aflevering van Moderne Zorg van het tweede seizoen is nu online beschikbaar. Zorgaanbieders en leveranciers presenteren innovaties op het gebied van ICT en techniek in de zorg. De vierde aflevering is in het geheel beschikbaar of u kunt de losse items bekijken.

Computerchips in kleding

In de vierde aflevering laat Moderne Zorg zien hoe in kleding genaaide computerchips het wassen en onderhoud van bedrijfskleding kunnen ondersteunen. De chips helpen de logistieke processen te optimaliseren.

Keteninformatie voor diabetes

Verder brengt Moderne zorg een reportage over een keten-informatie-systeem tussen diabetici, huisartsen, medisch specialisten en praktijkondersteuners in Rivierenland. Het systeem voorkomt bureaucratie, verbetert de kwaliteit van zorg en geeft de patiënt regie over de eigen zorg.

E-learning bij diabetes

Bekijk ook het item over e-learning bij diabetes van het vorige seizoen. Wij volgden een praktijkbegeleidster van diabetespatiënten en keken achter de schermen bij de opleiders, die werken met een softwareprogramma om snel e-learning opleidingen op maat te ontwikkelen

Kort zorgjournaal

Het zorgjournaal bevat mantelzorgwoningen in de tuin, het sta-op toilet voor meer zelfstandigheid van cliënten en minder belasting voor zorgverleners en consulten via internet.

Bekijk ook de voordelen van de douche-wc voor de reiniging, de hygiëne, maar ook voor de zelfredzaamheid van zorgbehoevende gebruikers, thuis en in een zorginstelling. Voor kraamvrouwen is dit toilet ook heel praktisch.

Seizoen 1 van Moderne Zorg ook online

De eerste reeks van Moderne Zorg trok in het najaar van 2008 gemiddeld honderdduizend kijkers per uitzending. Het gehele eerste seizoen is te bekijken op Skipr WebTV.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top