ACTUEEL

Gertjan Veening wordt bestuurder Vanboeijen

Gertjan Veening wordt bestuurder Vanboeijen

Gertjan Veening is per 1 februari 2014 benoemd als bestuurder van Vanboeijen, organisatie voor gehandicaptenzorg. Hij volgt Pieter de Kroon op die begin volgend jaar met pensioen gaat.

Veening werkt als bestuurder bij Stichting Sprank. Deze organisatie biedt zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking. Daarvoor was hij ondermeer werkzaam bij de Rijksoverheid. Veening maakt deel uit van de raad van toezicht van Woonzorg Unie Veluwe. Daarnaast is hij bestuurslid van Stichting De Rode Beer.

Regie op locatie

Vertrekkend bestuurder De Kroon heeft 14 jaar gewerkt bij Vanboeijen. Hij heeft volgens de organisatie onder meer met de ontwikkeling van ‘Regie op Locatie’ de kwaliteit van zorg verbeterd en een financieel gezonde basis gelegd. Kenmerkend voor ‘Regie op Locatie’ is dat ouders/verwanten en medewerkers samen met de organisatie de zeggenschap over de inrichting van de zorg en ondersteuning hebben. Met elkaar geven zij vorm aan Goed leven voor de bewoners en Mooi werk voor de medewerkers. Intern zijn de effecten daarvan inmiddels merkbaar, bijvoorbeeld in de toename van het werkplezier van medewerkers en daling van het verzuim. Ook extern wordt gezien dat hiermee het verschil wordt gemaakt. Pieter de Kroon ontving hiervoor recentelijk een award als “Business Improvement Manager2013”.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top