ACTUEEL

Vlietland hengelt naar Voornse patiënt

Het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam opent op 18 november een nieuwe locatie in Hoogvliet. Het Vlietland mikt daarmee op patiënten uit Hoogvliet, Spijkenisse en Voorne Putten.

Voor wat betreft laagdrempelige poliklinische zorg lijkt Medisch Centrum Stelle een directe concurrent van het nabijgelegen Spijkenisse MC. In een persbericht maakt bestuursvoorzitter Henk Gerla, van de Sint Franciscus/Vlietland Groep duidelijk wat het beoogde adherentiegebied is. “We zagen al patiënten uit de omgeving Voorne Putten kiezen voor het Vlietland Ziekenhuis”, aldus Gerla. “Het is prettig voor hen dat we nu ook zorg dichtbij kunnen bieden. Zo hoeven zij niet verder te reizen dan nodig is.”

In het verleden kozen inwoners van Voorne Putten gewoontegetrouw  voor het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. Na de ophef over de hoge sterftecijfers op de hartafdeling hebben velen het ziekenhuis links laten liggen. Het failliete ziekenhuis werd in juni overgenomen door een combine van het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis en Van Weel Bethesda Ziekenhuis. Onder de naam Spijkenisse MC is het Ruwaard doorgestart als short stay-ziekenhuis.  

Totaalpakket

MC Stelle van SFG/Vlietland krijgt geen verblijfsfunctie. Wel biedt de nieuwe polikliniek een groot aantal spreekuren van verschillende specialismen. Daarnaast kunnen patiënten terecht voor diagnostische onderzoeken, zoals bloedafname, echografieën of röntgenfoto’s. In MC Stelle zijn  meerdere zorgverleners aanwezig, zoals een apotheker, huisartsen en verloskundige. Deze zorgverleners werken nauw samen waardoor patiënten een totaalpakket aan zorg wordt geboden. Zo kunnen zij bijvoorbeeld makkelijk voor of na hun bezoek aan de polikliniek worden doorverwezen naar een andere zorgverlener in het gebouw.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top