ACTUEEL

Huisarts krijgt postuum eerbetoon op Facebook

Sympathisanten van de omstreden huisarts Nico Tromp uit Tuitjenhorn, die na schorsing door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zelfmoord pleegde, hebben bij wijze van steunbetuiging een pagina aangemaakt op netwerksite Facebook.

Binnen enkele dagen hebben ruim 3500 mensen berichten gedeeld en reacties geschreven, zo meldt het Noord-Hollands Dagblad. 'Kore', die de pagina maakte, wil dat 'patiënten, betrokkenen en landgenoten hun steun kunnen betuigen aan Nico Tromp': “Ik heb deze pagina gemaakt voor een bevlogen huisarts die handelde uit medemenselijkheid, in de hoop dat er veel mensen zullen reageren, om Nico Tromp recht aan te doen en zijn familie te steunen.''

De zaak rond huisarts Tromp is nog niet afgerond. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft aangekondigd de gang van zaken uitgebreid te onderzoeken.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Martens

5 december 2013

Opvallend hoe vaak het gaat om regels en vooral geld als over zorg gepubliceerd wordt en hoe weinig het gaat om demens, de patient, medemenselijkheid, vertrouwen en toewijding. Kennelijk is geld nu de norm geworden.

Top