ACTUEEL

AVL benoemt Emile Voest in bestuur

Emile Voest is per 1 januari 2014 benoemd als lid raad van bestuur van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) in Amsterdam. Hij krijgt de portefeuille Zorg & Zorgontwikkeling.

Voest volgt Sjoerd Rodenhuis op die deze functie sinds 1998 vervuld heeft. Rodenhuis blijft zijn aftreden als bestuurder als internistoncoloog verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek.

Loopbaan Voest

Voest is hoogleraar Medische Oncologie aan de Universiteit Utrecht en werkt in het UMC Utrecht als hoofd van de afdeling Medische Oncologie. Hij heeft volgens de raad van toezicht een uitstekende staat van dienst in het klinisch wetenschappelijke onderzoek, met name het translationele onderzoek. Voest heeft een brede bestuurlijke ervaring. Hij was onder meer voorzitter van de wetenschappelijke adviesraad van het KWF, de kinderoncologische stichting Kika en van enkele internationale organisaties. In 1994 werkte hij een jaar als research fellow aan de Harvard Medical School in Boston. Hij kent het Antoni van Leeuwenhoek ook van binnen uit dankzij een 4-maands verblijf in 1995 in de groep van Sjoerd Rodenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top