ACTUEEL

Coen van de Steeg wint TEDTalk met WeHelpen.nl

Coen van de Steeg heeft met zijn pitch over innovatief platform WeHelpen.nl een podiumplek bemachtigd tijdens TEDxBinnenhof in de Ridderzaal op 31 maart 2014. Tijdens‘Come Together’, een initiatief van ActiZ, PGGM en Microsoft om innovatieve ideeën in de zorg een platform te geven, pitchten donderdag 10 finalisten om een TEDTalk te mogen houden.

Van de Steeg is initiatiefnemer van WeHelpen. Dit is een landelijk platform om op lokaal niveau onderlinge hulp in de samenleving te stimuleren en te verhogen.  Volgens de jury geeft dit het initiatief “echt inhoud” aan een participerende samenleving op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid. “WeHelpen verbindt mensen daadwerkelijk door slim gebruik te maken van de huidige technologie”, aldus de jury. Hans Bos van Microsoft Nederland en juryvoorzitter: “Door bezuinigingen en veranderingen in de samenleving is de verwachting dat mensen vaker een beroep moeten doen op hun eigen omgeving voor zorg en ondersteuning. De rol van technologie in ons dagelijks leven speelt hierbij een steeds grotere rol”. Volgens Bos is WeHelpen “een inspirerend voorbeeld hoe technologie de kwaliteit van zorg verhoogt”.  Daarnaast waren ook de 100 aanwezigen en de ruim 1.000 kijkers van de live stream het meest onder de indruk van het persoonlijke verhaal van Coen van de Steeg wat hem heeft bewogen om WeHelpen te starten.

TedxBinnenhof 2014

ActiZ, PGGM en Microsoft hebben zich als gezamenlijke partners verbonden aan TedxBinnenhof 2014. Zij willen hiermee innovatie in de zorg een extra impuls geven. TEDxBinnenhof is hét podium voor innovatieve ideeën van Nederlandse bodem. Innovaties die een oplossing kunnen bieden voor maatschappelijke problemen, waar ook ter wereld. Bijvoorbeeld op het gebied van klimaatverandering, mobiliteit, zorg, duurzame energie en veiligheid. Op maandag 31 maart 2014 wordt in de Ridderzaal in Den Haag de tweede editie van TEDxBinnenhof gehouden.

Finalisten Come Together

  • Dennis Wiersma doet mee met EAThere: de smartphone applicatie die de strijd aanbindt tegen eenzaamheid door mensen meer samen te laten eten.
  • Coen van de Steeg is initiatiefnemer van WeHelpen waarmee hij een landelijke beweging is gestart om op lokaal niveau onderlinge hulp in de samenleving te stimuleren en te verhogen. 
  • Laurens Waling heeft met zijn idee Bookingzorg.com de ambitie om cliënten meer zelf te laten kiezen welke hulpverlener zij willen.
  • Mark Dijksman heeft een systeem bedacht dat op basis van Big Data de zelfredzaamheid in een wijk kan monitoren.
  • Sietse Dugour wil met behulp van de MyMotion (Kinect) sensor het bewegingspatroon van senioren analyseren en daarmee het valrisico van senioren in hun thuisomgeving voorkomen.
  • Freena Eijffinger ontwikkelt Autitouch Software op een multitouch platform (groot scherm) om de diagnostiek van kinderen met autisme te ondersteunen en te versnellen zodat zij eerder een juiste diagnose krijgen en daarmee toegang tot ondersteuning in de zorg.
  • Monica Millroy Lemus wil via haar Stichting NuestraCasa de relaties tussen generaties gebruiken om zwakkeren sterker te maken.
  • Pim Pelser, is de initiatiefnemer van DoSocial, dat zich ten doel stelt om de kwaliteit van leven structureel te verbeteren door sociale initiatieven in en buiten de zorg te realiseren door kennis, creativiteit, netwerk en hart aan te bieden.
  • Diane Beerlage wil met GoudOud in Warffum een vernieuwend totaalconcept voor Wonen, Zorg en Welzijn realiseren voor dorpsbewoners die door ziekte, beperking of leeftijd een meer beschermde woonomgeving en (zorg)voorzieningen nodig hebben.
  • Bart van der Velpen pleit voor een Community Gebonden Budget waarbij hij uitgaat van het idee mantelzorg te regelen via Facebook en een communityzorgverzekering.

Op de website en op Facebook is meer informatie te vinden over Come Together en presenteren alle finalisten zich.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top