ACTUEEL

‘Verzekerde kent inhoud zorgpolis amper’

De helft van de Nederlanders weet niet wat voor zorgverzekering ze afgesloten heeft. Ook kennen de meesten niet het verschil tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Bij de keuze voor een zorgverzekering letten verzekerden vooral op de kosten. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Patiëntenfederatie NPCF.

Van de deelnemers aan het onderzoek baseert 44 procent zijn de keuze op de hoogte van de verzekeringspremie, 38 procent let ook op de korting. Zorgverzekeraars profileren zich met forse premiedalingen. “Tegelijkertijd zien we de prijzen van aanvullende verzekeringen stijgen”, zegt Wilna Wind, directeur van Patiëntenfederatie NPCF. “Ook worden aanvullende pakketten versoberd. Wij adviseren mensen daarom goed op de kleine lettertjes in de polisvoorwaarden te letten."

Zorgpolissen vergelijken

"Al die lage verzekeringspremies die we nu zien, lijken goed nieuws. Maar een lage prijs kan mensen duur komen te staan," zegt Wind. Zij adviseert mensen om niet alleen naar de prijs te kijken. Samen met een aantal patiëntenverenigingen heeft de NPCF een online persoonlijke checklist ontwikkeld. Wilna Wind: "Het is belangrijker dan ooit dat je eerst gaat kijken en dan pas gaat vergelijken.

In het onderzoek van TNS NIPO zegt 29 procent van de Nederlanders misschien tot zeker van zorgverzekering te veranderen. Dit is tot 1 februari 2014 mogelijk.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top