ACTUEEL

Verloskundigen kiezen nieuw boegbeeld

Verloskundigen kiezen nieuw boegbeeld

De beroepsorganisatie van verloskundigen KNOV heeft Ina Bastiaans benoemd als nieuw bestuurslid. Zij volgt hiermee Erna Kerkhof op, wiens zittingstermijn na zes jaar is afgelopen.

Ina Bastiaans-Willems (53) heeft ruime ervaring zowel in eerstelijnspraktijk als in de tweede lijn. Zij heeft haar Master cum Laude gehaald met als uitstroomprofiel Onderwijs. Zij werkt momenteel bij de Academie Verloskunde Maastricht. De KNOV denkt dat Bastiaans een uitstekende bestuurder is voor de portefeuille onderwijs en wetenschap.

Samenspel

Ina wil zich als bestuurslid sterk maken voor de verdere professionalisering en positionering van verloskundigen. "Ik heb het vertrouwen dat ik binnen het huidige bestuur van de KNOV bij kan dragen aan het verder professionaliseren en positioneren van verloskundigen”, aldus Bastiaans. “In ons vak draait het om het streven naar een evenwichtig samenspel tussen hoofd, hart en handen, waarbij we durven te vertrouwen op onze bekwaamheid om soms wat meer gewicht in de schaal te leggen. Deze vakbekwaamheid versterkt onze autonomie.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top