ACTUEEL

VWS doekt tariefkorting thuiszorg op

De extra tariefkorting van 3,5 procent op de thuiszorg gaat definitief niet door. Het Ministerie van VWS heeft het hoger beroep ingetrokken. In februari heeft de rechter geoordeeld dat het bezwaar van brancheorganisatie ActiZ tegen de korting terecht was.

VWS wil gedragen systeem

Een woordvoerder van VWS geeft aan dat het ministerie liever met de sector wil werken aan een gedragen systeem. VWS heeft begrip voor de grote administratieve belasting die bij de korting komt kijken. Het ministerie heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gevraagd om de kortingsregeling te evalueren en een advies uit te brengen over aanpassing van de regel. VWS wil hoe dan ook bezuinigen, de vraag is nu hoe dit gerealiseerd kan worden.

Bezuinigingen in gehele sector

Het gaat om een extra bezuiniging van zeventig miljoen euro. ActiZ protesteerde omdat de extra bezuiniging niet volgens afspraak was. In eerste instantie zouden alleen thuiszorgorganisaties die in 2008 onvoldoende hadden bezuinigd gekort worden. Later bleek de korting voor de gehele thuiszorg te gelden. In 2008 heeft VWS 22 miljoen euro aan subsidies uitgedeeld in de thuiszorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top