ACTUEEL

Proactieve ouderenzorg wint transformatieprijs

Huisartsenpraktijk Berg en Dal heeft met het project ‘proactieve ouderenzorg’ de Eerstelijns Transformatieprijs gewonnen.

Proactieve ouderenzorg Vijverhof kenmerkt zich onder meer door nauwe samenwerking tussen organisaties uit de eerste- en tweede lijn, maar ook de thuiszorg en verpleeg- en verzorgingsorganisaties. Ook welzijnsorganisaties stappen op korte termijn in het traject.

Bijzonder is volgens juryvoorzitter Guus Schrijvers “dat het project nadrukkelijk in kracht wint door deskundigheidsbevordering: scholing en coaching van verzorgenden, onder meer over geriatrische thema’s. De winnaar heeft een groot deel van de doelgroep weten te bereiken. Het project slaat goed aan en de verwachting is dat het reeds bereikte succes een eerste stap is naar meer.

Initiatief

De Eerstelijns Transformatieprijs is een initiatief van het Jan van Es Instituut, de Landelijke Vereniging Georganiseerde eerste lijn (LVG), Zorggroep Almere, het ROS netwerk en sinds dit jaar de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). De winnaar ontvangt een innovatiecheque van vijfduizend euro, die beschikbaar is gesteld door softwarebedrijf PharmaPartners. Met het ondersteunen van de Eerstelijns Transformatieprijs wil PharmaPartners de zorgvernieuwing die lokaal tot stand komt stimuleren.

Eervolle vermeldingen waren er voor het project ‘Welzijn op Recept’ van gezondheidscentrum De Roerdomp, het project ‘Stand-by’ van Gezondheidscentrum Kersenboogerd en het project ‘Waterwijk Seniorenproof’ uit  Almere. De jury vond deze projecten nog te pril om volledig mee te dingen naar de prijs, maar nodigde de indieners nadrukkelijk uit om zich volgend jaar weer te melden. In totaal dongen 15 projecten mee naar de prijs.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top