Tech

'Niet innoveren is geen optie'

De mogelijkheden van e-health zijn ongekend. Ze gaan de zorg grondig veranderen. Niet meedoen is geen optie voor zorginstellingen.

De boodschap van spreker Daan Dohmen op de Skipr Masterclass is overduidelijk. Het is voor een raad van bestuur van een zorginstelling geen optie om 'gewoon door te gaan' met de bestaande zorg. Patiënten en cliënten vragen om nieuwe toepassingen, zoals zorg op afstand. Dohmen: "Mensen vragen me weleens waarom ik ons eigen verdienmodel opblaas. Mijn antwoord is dan altijd 'wil je dat ik het doe of dat iemand van buiten het doet'."

Geen keuze

Niet alle e-healthtoepassingen leveren direct besparingen op. Sommige zullen juist meer gaan kosten. Een ziekenhuis zal bijvoorbeeld veel meer data moeten gaan verwerken als patiënten zelf hun lichamelijke conditie monitoren. Toch hebben ze geen keuze. Dohmen: "Het moet voor bestuurders niet de vraag zijn of ze het gaan doen, maar hoe ze het gaan doen."

---

Dr. ir. Daan Dohmen is Zorgfuturist en oprichter van Focus Cura Zorginnovatie. Op 27 november 2013 (bij Radboud Reshape & Innovation Center in Nijmegen) zal hij samen met de expeditie-leider en Singularity University Speaker Lucien Engelen voor Skipr een Masterclass innovatie en e-health verzorgen. Voor de Masterclass van 27 november zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top