ACTUEEL

Huisarts bestraft voor intieme foto's

Voormalig huisarts Cornelis H. dinsdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een maand voorwaardelijke celstraf omdat hij tijdens een inwendig onderzoek stiekem foto’s maakte van het geslachtsdeel van een patiënte.

De 86-jarige H., die een praktijk had in Utrecht Oost, werd 3 jaar geleden voor een identiek feit veroordeeld tot dezelfde straf, maar werkte daarna gewoon door als huisarts. Door de publiciteit rond die zaak meldde zich in 2012 een andere vrouw. Zij bleek ook op de in 2008 gevonden foto’s voor te komen.

Beroepsgeheim

Pas begin dit jaar beëindigde H. zijn artsenpraktijk. Volgens hem waren de afbeeldingen niet van de aangeefster, maar van een andere vrouw die daarvoor toestemming had verleend. Maar de rechtbank vond dat niet aannemelijk. De advocaat van H. liet dinsdag weten dat hij zijn cliënt zal adviseren in hoger beroep te gaan. Volgens hem had justitie de foto’s van H. niet mogen bekijken, omdat die onder het beroepsgeheim vielen. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Kok

19 november 2013

Ik vind het een straf van niks. Hij heeft mensen (vrouwen) die op hem vertrouwden nogal wat aangedaan. Er is bewezen verklaard en dan verdient zo'n kerel simpelweg een flinke duw. Zet hem maar een poosje in de cel en namen & shamen aub.

Viezerik. Het zal je man, vader of opa zijn.

Top