HRM

Medewerkers Amsta leggen werk neer

Medewerkers van de Amsterdamse zorgaanbieder Amsta leggen vrijdag opnieuw het werk neer. Dat meldde woensdag Abvakabo FNV die de staking organiseert. Volgens de vakbond weigert Amsta de omstandigheden te verbeteren.

Ook is de bond het niet eens met de overplaatsing van een medewerker, een actief vakbondslid en woordvoerder van de medewerkers, naar een andere locatie. Dat is intimidatie, vindt Abvakabo. "Medewerkers die opkomen voor betere omstandigheden en acties leiden, behoren extra beschermd te worden", aldus de bond.

Sarphatihuis

De medewerker was voor zijn overplaatsing werkzaam in de locatie het Sarphatihuis. Daar vond eerder dit jaar al een grootschalige protestactie plaats. Zo'n 100 medewerkers van het verpleeghuis bezetten toen het gebouw.

Scholingsprogramma

Amsta liet woensdag in een reactie weten dat de overplaatsing van de medewerker niets te maken heeft met zijn functie als cao-onderhandelaar. Volgens een woordvoerster van de zorginstelling moet de man tijdelijk naar een andere locatie vanwege een scholingsprogramma.

Amsta is naar eigen zeggen verbeteringen in het Sarphatihuis aan het doorvoeren nadat de Inspectie voor de Gezondheidszorg er in juli een aantal tekortkomingen in de zorg had geconstateerd. Het scholingsprogramma is een van de maatregelen die Amsta heeft genomen om de zorg te verbeteren.

Amsta en Abvakabo FNV liggen al een tijd met elkaar in de clinch. Medewerkers legden het werk al geregeld neer als protest tegen de werkdruk. (ANP)

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Ugural

20 november 2013

Scholingsprogramma? In het huis waar ons kaderlid naartoe was overgeplaatst, wisten ze van niets over een scholingsprogramma...

Top