ACTUEEL

Opnieuw 'borstenchirurg' in opspraak

Opnieuw zijn er klachten over een chirurg die borsten vergroot. Drie vrouwen hebben zich beklaagd over de Belgische thoraxchirurg die in privékliniek Acura Medisch Centrum in Weert operaties uitvoert. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft dat tegenover de Volkskrant bevestigd.

Technische fouten

Tegen de arts liep al een onderzoek vanwege eerdere meldingen van complicaties na operaties. De arts zou technische fouten hebben gemaakt bij het inbrengen van implantaten. De inspectie wil niet ingaan op de inhoud van de nieuwe meldingen, maar de Volkskrant schrijft dat, volgens de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie die de klachten doorgaf, het ‘weer om ernstige complicaties na borstvergrotingen’ gaat.

Onder andere naam verder

De arts werkte voorheen in privékliniek Silhouet. Hier sloot de inspectiedienst  afgelopen februari de operatiekamers wegens slechte hygiëne. Nadat de kliniek maatregelen had getroffen en daarmee voldeed aan de eisen, zijn de operatiekamers in april weer in bedrijf genomen met toestemming van de inspectie. Silhouet heeft haar naam sindsdien gewijzigd in Acura MC.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top