ACTUEEL

'Inspectie doet werk beter sinds zaak-Jansen'

De Inspectie voor de Gezondheidszorg is zijn werk beter gaan doen sinds de zaak van de omstreden neuroloog Ernst Jansen aan het licht is gekomen. "We hebben heel veel kritiek gehad op het functioneren van de inspectie, ook in deze specifieke casus. Je kunt wel zeggen dat de verbetering van het functioneren van de inspectie toch ook met deze zaak te maken heeft." Dat zegt letselschadespecialist Yme Drost in een interview met Nu.nl. Drost staat ongeveer 200 ex-patiënten van Jansen bij.

In de zaken die hij in zijn eigen letselschadepraktijk ziet, merkt Drost dat de inspectie "er dichter op zit". De IGZ is eerder bereid een zaak voor de tuchtrechter te brengen. "Dat was eigenlijk een zeldzaamheid. Ook deze zaak is nooit door de inspectie voor de tuchtrechter gebracht. Als er één zaak is die voor de tuchtrechter gebracht had moeten worden, is het deze wel. Je ziet nu dat de inspectie die stappen nu wel zet."

Cultuuromslag

Of het genoeg is, betwijfelt Drost. "Ik verwacht dat er nog wel stevige vooruitgang te boeken is." Maar hij vindt het eigenlijk ook wel logisch dat een groot orgaan als de inspectie niet van de ene op de andere dag een cultuuromslag maakt. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top