ACTUEEL

RIVM en Nictiz brengen risico’s e-health in kaart

e-Health kan risico’s met zich mee kan brengen als het niet op de juiste manier wordt ingezet. Dat stellen het RIVM en Nictiz. Zij hebben dinsdag een whitepaper gepubliceerd dat zorgbestuurders inzicht en handvatten moet bieden om risico’s te beheersen. Dat leidt volgens het RIVM en Nictiz tot een hogere patiëntveiligheid en kwaliteit van zorg.

Risico’s bij e-healt kunnen ontstaan door falende of ‘onrijpe’ techniek, door patiënten die (nog) niet goed omgaan met de technologie, door storingen in de netwerkverbinding of omdat een techniek onvoldoende is ingebed in een organisatie. Deze risico’s kunnen hoge kosten, ongemak, uitstel van genezing, letsel en zelfs overlijden tot gevolg hebben. Dat stellen het RIVM en Nictiz.

Zorginstellingen kunnen risico’s beheersen door inzicht te verwerven in wet- en regelgeving, het gebruiken van bepaalde kwaliteitssystemen en methoden, en het nemen van maatregelen. De informatie in de whitepaper van het RIVM en Nictiz helpt bestuurders, managers en zorgprofessionals bij de invoering van e-health en de risicobeheersing hiervan.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Hobbelen

26 november 2013

Helemaal mee eens dat e-health toepassingen risico's met zich mee kunnen brengen. Als Fysergo en BeLife kiezen wij dan ook voor de blended variant. Een combinatie van online therapieprogramma's en vaste face to face begeleidingssessies. Zo borgen we dat we de voortgang van het behandelproces kunnen sturen, de verwijzer terugkoppeling kunnen geven, de client een veilig vangnet bieden, maar tegelijkertijd ook zelfmanagement bij de client kunnen bevorderen.
Afgelopen september samen met onze partner Mentalshare zo ook de blended variant op psychologische zorg geimplementeerd. Binnenkort komen we met de eerste resultatten. Geinteresseerd? Laat het weten en neem contact met ons op via de contactpagina op onze sites www.fysergo.nl of www.belife.nl

Top