HRM

IZZ geeft klanten premie terug

IZZ Zorgverzekeraar geeft collectieve klanten 25,80 euro premie per persoon terug over 2013. De zorgverzekeraar voor werknemers in de zorg doet dit omdat het zorggebruik van de collectief verzekerde klanten over 2013 lager is dan vooraf werd ingeschat.

IZZ heeft geen winstoogmerk, waardoor het met terugwerkende kracht de collectiviteitskorting kan verhogen van acht naar tien procent. Ook meeverzekerde gezinsleden die in 2013 premie betaalden via de collectieve verzekering krijgen het bedrag teruggestord op hun rekening. In totaal gaat het om zo’n 330.000 klanten die geld terug krijgen.

Premie 2014

Eerder deze maand maakte de zorgverzekeraar bekend dat de premie voor de collectieve IZZ Basisverzekering variant natura per 1 januari 2014 ook omlaag gaat. De premie daalt in vergelijking met 2013 met 185 euro per jaar. De belangrijkste redenen voor de daling van de premie zijn de lagere zorgkosten voor o.a. ziekenhuiszorg en medicijnen en de stijging van de collectiviteitskorting van 8 naar 10 procent.

Zeggenschap

IZZ Zorgverzekeraar is de zorgverzekeraar voor medewerkers in de zorg. Als collectiviteit hebben werkgevers en werknemers in de zorg – via het bestuur van Stichting IZZ – gezamenlijk zeggenschap over de inhoud en prijs van de IZZ Zorgverzekering. De IZZ Zorgverzekering is afgestemd op de behoeften van zorgmedewerkers en houdt rekening met de specifieke gezondheidsrisico’s van het werken in de zorg. Ook is de IZZ Zorgverzekering als belangrijke arbeidsvoorwaarde verankerd in de voornaamste zorg-cao’s. De uitvoering van de IZZ Zorgverzekering wordt - in opdracht van Stichting IZZ - verzorgd door Coöperatie VGZ. Een op de vier zorgmedewerkers heeft een collectieve Zorgverzekering bij IZZ.

8 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

27 november 2013

Fijn dat er wat geld terug wordt gegeven, de rest met studerende kinderen echter, gaat veel meer betalen omdat de aanvullende verzekering , wat eens meeverzekerd was via een ouder, nu gewoon betaald moet worden. De spelregels zijn dus duidelijk gewijzigd.

Anoniem

27 november 2013

Daar staat tegenover dat iedereen, dus ook de mensen die geen studerende kinderen hebben, premie terugkrijgen. Wel zo eerlijk lijkt me. Overigens is een aanvullende verzekering geen verplichting maar een keuze.

De rijk

27 november 2013

En degene dan die eerder collectief waren verzekerd en nu niet meer door omstandigheden?

Zilverbergh

27 november 2013

Van de UMC Zorgverzekering (VGZ) krijgen we per deelnemer €60 premie terug. En voor 2014 is de premie voor de collectieve basisverzekering met €20 per deelnemer verlaagt!

Anoniem

28 november 2013

Positief gebaar die teruggave!
Mijn studerende dochter doet volgend jaar niet meer mee met IZZ door de regeling dat ze niet meer meelift op de aanvullende verzekering van de ouder.
Op deze manier laat IZZ jonge, goedkope klanten lopen!
Ik vrees een negatief effect voor volgend jaar, met weer premieverhoging in het vooruitzicht.

Anoniem

28 november 2013

Wel opmerkelijk dat 2013 het eerste jaar is dat er premie terug betaald wordt omdat ze geen winstoogmerk kennen. Is dit andere jaren dan nooit voorgekomen? Het heeft een beetje de schijn van een PR stunt.

Ook in de zorg zie je namelijk, in tegenstelling tot andere jaren (voor 2013), meer overstappers. Want laten we wel wezen, niet alleen de premie word minder, ook de vergoedingen worden steeds minder.

Anoniem

1 december 2013

Tja, wel een dubbel gevoel.....Enerzijds gaan de eigen lasten naar beneden en anderzijds zie ik de worsteling van de werkgevers met hun verminderde budgetten. Wat wordt het? Lagere lasten, maar straks op straat omdat er personeel uit moet? In dat geval. Bedankt!

Anoniem

1 december 2013

Heel mooi gebaar van izz. Duidelijke een club zonder winstoogmerk, top! Trouwens het besluit over meeverzekerde kinderen voor de aanvullende verzekering snap ik wel, veel te duur om concurrerend te zijn. Hierdoor is nu de basispremie lager dan de Hema!!! Izz ga zo door, Henk.

Top