ACTUEEL

Wethouder bezorgd over Ambulance Amsterdam

De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg (Zorg en Welzijn) maakt zich zorgen over de kwaliteit van het ambulancevervoer in de hoofdstad. Hij neemt ook geen genoegen met een sussend e-mailtje dat de directie van Ambulance Amsterdam hem woensdagmiddag stuurde tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Op mondelinge vragen van de SP antwoordde Van der Burg dat hij zich hoogstpersoonlijk met de kwestie gaat bemoeien en het niet als een interne aangelegenheid beschouwt. Hij gaat onder meer de medewerkersonderzoeken opvragen waaruit blijkt dat de ambulancezorg in Amsterdam en omstreken ver onder de maat is. Hij wil ook weten wat de Inspectie voor de Gezondheidszorg van de alarmerende rapporten vindt.

Fusie

Van der Burg citeerde uit de e-mail die hij van de directie van Ambulance Amsterdam ontving. Hierin meldt de directeur van de organisatie de ontevredenheid onder de ambulancemedewerkers zeer serieus te nemen. De directie wijt de problemen deels aan de fusie van bijna twee jaar geleden tussen de gemeentelijke GGD en het particuliere bedrijf VZA.

Gemiddelde

De directeur belooft de wethouder hard te werken aan de versterking van de paraatheid van ambulances. Hij schrijft dat de prestaties van zijn organisatie gelijk zijn aan het gemiddelde in Nederland. Van der Burg vindt dit echter niet voldoende. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top