ACTUEEL

'Verband behandeling neuroloog en zelfmoord'

Tussen de zelfmoord van een patiënte van ex-neuroloog Ernst Jansen en de behandeling die zij van hem kreeg, bestaat een verband. Dat blijkt uit een rapportage van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP).

Jansen vertelde de vrouw dat ze alzheimer had. Tijdens de behandeling raakte ze ernstig depressief. Nadat ze een brief onder ogen had gekregen waarin stond dat ze mogelijk ook nog de spierziekte ALS had, maakte ze een einde aan haar leven.

Zelfmoordgedachten

Het onderzoek naar haar psychische toestand werd ingesteld na haar dood. Het is pas de tweede keer dat zo'n post mortem-onderzoek in Nederland is uitgevoerd. Een deskundige die namens de verdediging naar het rapport keek, had zijn bedenkingen bij het onderzoek. Hij meende dat het rapport ongeschikt is om mogelijk strafbare feiten uit te concluderen. Verder was het bij de behandelaars onbekend dat de vrouw met zelfmoordgedachten rondliep.

Angst

De vrouw vertelde in een telefoongesprek kort voor haar dood aan een familielid dat ze bang was om te stikken. Bij ALS vallen spieren uit waardoor verstikking mogelijk is. Ex-neuroloog Jansen heeft de mogelijkheid van deze ziekte echter nooit met haar besproken. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

27 november 2013

'Het onderzoek naar haar psychische toestand werd ingesteld na haar dood. Het is pas de tweede keer dat zo'n post mortem-onderzoek in Nederland is uitgevoerd'.

In het o zo hoog ontwikkelde en geciviliseerde Nederland geldt dus een vairant op een oud gezegde:

iets met een kalf en een put

oftewel: 'als de patient overleden is onderzoekt men de psychische toestand'.

En dat is makkelijk scoren voor de verdediging! Kassa voor de jurist. Bizar en nooit gehoord tijdens mijn opleiding tot arts.

Sta nergens meer van te kijken in deze neo-kapitalistische suicidale samenleving waar iedereen loopt te liegen en te roven en te moorden.

Top