HRM

HR 2020 gaat theaters in

Dinsdag is de aftrap gegeven van HR2020 Beweging. Dit programma wil zorgprofessionals, HR-medewerkers en zorgbestuurders samen laten nadenken over de toekomst van de zorg en de rol van de patiënt.

Werkbijeenkomsten

HR2020 Beweging organiseert hiertoe de komende jaren Werktheaters en Werkateliers. Dat zijn confronterende werkbijeenkomsten over twintig HR-thema’s op weg naar een meer eigentijdse en toekomstbestendige aanpak in de ontwikkeling van HR annex Zorgtalent. De werkbijeenkomsten zijn bedoeld voor zorgprofessionals, lijnmanagement en HR-professionals.

Themakoffers

Voorafgaand aan de Werktheaters worden meerdaagse Ontwerpateliers georganiseerd. De resultaten hiervan komen in zogenoemde themakoffers, die weer de basis vormen voor de Werktheaters. Het eerste thema wordt gehouden op 16 januari met als titel; TotaalMediaWijs – van Social media naar Professional Media.

Kwijtgeraakt

Twee van de initiatiefnemers van HR2020 zijn Pierre Rutgers, oud HR-directeur van het Radboud UMC, en Jan Hendriks, die onder andere manager HR bij Rijnstate was. Hendriks: “De afgelopen jaren zijn de professionals, het zorgmanagement, de zorgrprofessionals en de HR-afdelingen elkaar kwijtgeraakt. En wat nog erger is; de patiënt is veel te veel op de achtergrond geraakt. Wij willen de drie partijen weer aan elkaar verbinden. En samen de patiënt op de eerst plaats zetten.”

Pierre Rutgers en Jan Hendriks over HR2020

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

5 december 2013

Wat is hier nu gezegd?

Top