ACTUEEL

Thuisarts.nl wint Niek de Jongprijs 2013

Thuisarts.nl, een project van het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG), heeft de Niek de Jongprijs 2013 gewonnen. Dit heeft Zorgverzekeraars Nederland vandaag bekend gemaakt

De jury van de Niek de Jongprijs prijst onder andere de combinatie van innovatie en betrouwbaarheid van het project: “Thuisarts.nl verdient om een aantal redenen de prijs. In de eerste plaats is het project een goede illustratie van de mogelijkheden van eHealth. Het NHG staat borg voor betrouwbare medische informatie. Maar het is niet alleen een goed hulpmiddel voor mensen die thuis informatie zoeken; ook in de spreekkamer wordt het veel gebruikt door huisartsen in hun gesprek met de patiënt. Het is een manier om de patiënt bij de professionele keuzes en afwegingen van de arts te betrekken en draagt op die manier ook bij aan de transparantie van de zorg. Last but not least is het ook een instrument dat kan bijdragen aan het zelfmanagement van mensen en een verschuiving van de zorg van de eerste naar de nulde lijn.”

Projecten

Dit jaar streden in totaal 32 projecten mee voor de prijs, waarvan er vijf genomineerd werden als finalist. Met de winst is een cheque van 10.000 euro gemoeid. De andere finalisten ontvingen ieder een cheque van 2.500 euro.

Eerdere winnaars waren ondermeer de website www.Proud2Bme.nl (2011), de Stichting Stomaatje (2009) en Stichting Intermobiel met de website www.intermobiel.com (2007)

De Niek de Jongprijs wordt iedere twee jaar uitgereikt door ZN voor ‘goed nieuws in de gezondheidszorg’. De prijs is in 2000 geïntroduceerd ter gelegenheid van het afscheid van Niek de Jong, de toenmalige algemeen directeur van Zorgverzekeraars Nederland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top