ACTUEEL

Regering VS: website Obamacare gerepareerd

De problemen met HealthCare.gov, de website van de nieuwe Amerikaanse zorgverzekering Obamacare, zijn grotendeels opgelost. Dat heeft de speciale adviseur van president Barack Obama, Jeffrey Zients, zondag gezegd.

Er kunnen nu 50.000 internetters tegelijkertijd van de site gebruikmaken, aldus Zients. De capaciteit per dag is opgeschroefd tot minimaal 800.000 gebruikers. “Een verschil van dag en nacht met twee maanden geleden, toen de site werd gelanceerd", zei Zients. Toch waarschuwt hij dat de website op de drukste momenten nog steeds wel eens onbereikbaar kan zijn. Er ligt dus nog meer reparatiewerk in het verschiet.

Muurvast

De site van de omstreden zorgverzekering, die vooral Republikeinen een doorn in het oog is, ging op 1 oktober online. Prompt liep alles muurvast, toen miljoenen Amerikanen zich tegelijk probeerden aan te melden. Obama moest diep door het stof en zijn populariteit zakte naar een dieptepunt.

De 'Patient Protection and Affordable Care Act', zoals Obamacare eigenlijk heet, is een wet die ervoor zorgt dat 48 miljoen voorheen onverzekerde Amerikanen een zorgverzekering moeten regelen. Het woord 'Obamacare', nu helemaal ingeburgerd, werd aanvankelijk als scheldnaam gebruikt door tegenstanders die zich door Obama beknot voelden in hun keuzevrijheid. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top