ACTUEEL

Britse ouderen sterven door verwaarlozing

Ruim 1000 mensen die in Engeland en Wales in een verzorgingshuis woonden, zijn tussen 2003 en 2012 door ernstige uitdroging gestorven. Dat meldt The Daily Telegraph maandag op basis van documenten die de Britse krant heeft ingezien na een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur.

Uit een analyse van het Britse bureau voor statistiek blijkt dat 1158 ouderen stierven door uitdroging. Uithongering werd in het overlijdenscertificaat als doodsoorzaak van ruim 300 mensen genoemd, terwijl bijna 3000 ouderen overleden als gevolg van ernstige vormen van doorliggen. De werkelijke cijfers liggen mogelijk hoger, omdat de overlijdens die in een ziekenhuis plaatsvonden niet zijn geanalyseerd. De krant onderzocht de doodsoorzaken na een reeks incidenten in verzorgingshuizen.

Basisverzorging

“Hoe kunnen we onszelf beschaafd noemen als we mensen laten sterven van honger of dorst. Het is een grote schande dat we mensen geen basisverzorging bieden”, oordeelt een woordvoerder van de Britse Alzheimervereniging.

“Het publiek zou diep verontwaardigd zijn als dieren op deze manier werden behandeld. We zouden hetzelfde mededogen moeten tonen als het gaat om de zorg van onze oudere geliefden”, reageerde directeur Dot Gibson van de nationale vereniging van gepensioneerden. (ANP)

------

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr 99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties; een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event de masterclasses financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr 99 talkshow.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top