ACTUEEL

Generatieonderzoek bereikt mijlpaal

Het medische bevolkingsonderzoek LifeLines van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft eind november de 165.000ste deelnemer ingeschreven. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Daarmee heeft het UMCG het beoogde aantal deelnemers bereikt. Eén op de tien inwoners van Noord-Nederland is opgenomen in het grootste medische bevolkingsonderzoek van Nederland

Met LifeLines hoopt het UMCG antwoord te krijgen op de vraag waarom het ene individu al relatief vroeg in het leven een chronische ziekte ontwikkelt terwijl de ander tot op hoge leeftijd vitaal blijft. Het UMCG gaat hiertoe gedurende gedurende dertig jaar 165.000 inwoners van Noord-Nederland volgen: kinderen, ouders en grootouders.

Uniek

Deze driegeneratie-aanpak is uniek in de wereld, aldus het UMCG. De deelnemers worden eens in de vijf jaar opgeroepen voor een onderzoek. In dit onderzoek krijgen zij op gezette tijden uitgebreide vragenlijsten voorgelegd over ziekten, leefstijl, gezondheid, medicijngebruik, voedingsgewoonten en dergelijke. Daarnaast worden zaken gemeten als bloeddruk, gewicht, lengte, longfunctie, hartfunctie en bloed- en urinewaarden.

------

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr 99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties; een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event de masterclasses financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr 99 talkshow.

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top