ACTUEEL

‘Embargo frustreert bemiddeling Zeeuwse ziekenhuizen'

Er komt voorlopig geen bemiddelaar die de samenwerking tussen het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) en ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen gaat bespoedigen. Dat meldt de Provinciaal Zeeuwse Courant (PZC).

Zonder een naam te noemen liet het provinciebestuur eerder weten een 'verbindingsofficier' te willen aanstellen om de samenwerking tussen de twee Zeeuwse ziekenhuizen te bevorderen. De kandidaat die gedeputeerde George van Heukelom op het oog had, is volgens de gedeputeerde door “Den Haag een embargo opgelegd”, zo meldt PZC.

Van Heukelom presenteerde de anonieme bemiddelaar onlangs aan de Provinciale Staten als iemand die zowel bij de ziekenhuizen als het parlement ingangen heeft en dus bijzonder geschikt om de ziekenhuizen nader tot elkaar te brengen. Daarnaast is zorgverzekeraar CZ doende met plannen om de continuïteit en kwaliteit van de ziekenhuiszorg in Zeeland voor de langere termijn te waarborgen. CZ voert hierover ook gesprekken met Zorgsaam Zeeuws-Vlaanderen en het ADRZ.

------

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr 99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties; een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event de masterclasses financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr 99 talkshow.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top