ACTUEEL

IGZ: veel mis in Ruwaard van Putten

De gang van zaken in het voormalige Ruwaard van Putten ziekenhuis heeft lange tijd te wensen over gelaten. Tussen 2010 en 2012 ging het op veel vlakken mis: financiële en individuele belangen waren belangrijker dan die van patiënten, dossiers werden niet goed bijgehouden, vaak was niet duidelijk wie de hoofdbehandelaar was, er werd niet goed gecommuniceerd over de patiënten en de supervisie van arts-assistenten was niet in orde.

Dat was niet alleen zo op de afdeling cardiologie, waar de problemen als eerste aan het licht kwamen, maar ook op andere afdelingen. Dat blijkt uit een rapport dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dinsdag uitbracht over de periode van verscherpt toezicht in het ziekenhuis. De inspectie spreekt van een eilandencultuur, "waar het bieden van veilige en verantwoorde zorg niet in samenhang werd georganiseerd en niet vanzelfsprekend was".

Vakgroep cardiologie

Bij de vakgroep cardiologie, en bij andere vakgroepen, werd niet correct gehandeld omtrent euthanasie en slaapmedicatie tijdens de stervensfase stelt de IGZ. Dat is inmiddels wel goed geregeld. De supervisie van de arts-assistenten is ook weer op orde. Inmiddels zijn er ziekenhuisbrede afspraken over hoofdbehandelaarschap, dossiervoering en informatieoverdracht. (ANP)

------

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr 99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties; een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event de masterclasses financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr 99 talkshow.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top