ACTUEEL

IGZ gaat overdracht patiëntgegevens checken

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) controleert vanaf volgend jaar of ziekenhuizen patiëntgegevens goed overdragen aan huisartsen, de thuiszorg en verpleeghuizen. Dat maakte de IGZ woensdag bekend.

De inspectie richt zich daarbij vooral op dossiers van oudere patiënten, omdat die vaak veel verschillende zorgverleners hebben. “Dan is de overdracht nog belangrijker'', aldus een woordvoerder. In de dossiers wordt gecontroleerd of er vanuit het ziekenhuis schriftelijk of elektronisch is overgedragen volgens de regels.

Ook wordt gekeken of de ontvangende instellingen snel actie hebben ondernomen als zij de informatie niet hebben ontvangen. Als bij herhaling blijkt dat een ziekenhuis niet goed overdraagt kan de IGZ maatregelen nemen, bijvoorbeeld verscherpt toezicht. “Maar het besef dat informatieoverdracht belangrijk is, is groeiende.'' In 2011 signaleerde de IGZ dat de informatieoverdracht in de zorg niet altijd goed ging.

In 2011 signaleerde de IGZ dat de informatieoverdracht in de zorg niet altijd goed ging. Volgend jaar moet blijken of die is verbeterd. (ANP)

------

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr 99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties; een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event de masterclasses financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr 99 talkshow.

.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

5 december 2013

ZBC en privékliniek worden niet genoemd? Juist daar is de overdracht vaak ondermaats of wel adequaat maar niet een pr ioriteit is mijn ervaring.

Top