ACTUEEL

Familie van cliënten ingehuurd in thuiszorg

Thuiszorgorganisatie Zorg Labyed in de Limburgse plaats Brunssum mag geen cliënten meer helpen, omdat ongediplomeerde familieleden van cliënten werden ingehuurd als verpleegkundigen. Dat meldde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) woensdag.

In juni bracht de IGZ een onverwacht bezoek aan Zorg Labyed. Toen bleek dat familieleden van cliënten medicijnen, zoals insuline, toedienden zonder dat zij daarvoor waren opgeleid. Geen van de familieleden had een diploma in de zorg. Ook andere medewerkers van Zorg Labyed gaven medicijnen zonder dat zij daarvoor de juiste opleiding hadden.

Verbeteringen

De IGZ eiste verbeteringen, maar die kwamen er niet, zo bleek toen de IGZ een paar maanden later weer onverwacht langsging. Onopgeleide medewerkers en familieleden gaven nog steeds zorg, er was geen duidelijk medicatiebeleid en zorgdossiers waren onvolledig.

Zorg Labyed richtte zich op allochtone cliënten. De organisatie zocht allochtone medewerkers met een goede opleiding in de zorg, maar die bleken lastig te vinden, zo blijkt uit de brief van de IGZ. Zorg Labyed moet haar 26 cliënten overdragen aan een andere thuiszorgorganisatie. (ANP)

------

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr 99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties; een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event de masterclasses financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr 99 talkshow.

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

5 december 2013

Tja als meneer Loek Winter eerst het volk vertelt dat apothekers dozenschuivers zijn en dat ' de client' zelf wel weet hoe online medicatie te bestellen en uit de muur te trekken danis het stapje naar ongediplomeerde familie gauw gezet ....
Maar goed de biezonder hoogleraar schept blijkbaar genoegen in krasse beweringen?
Hoe staat het overigens met de productie van kankermedicijnen zonder spillage? Mogen die ookdoor de familie worden toegediend? Lijkt een konsekwentie te zijn?

Anoniem

5 december 2013

@1 het is juist zo dat omdat Winter een limbo is ( uit Voeren L ) dat hij zo denkt over medicatie. Historisch deelden in Limburg zelfs de nonnetjes de medicatie uit in sommige dorpen bij gebrek aan geneesheren.
Grappig om te zien dat de hoogleraar terugvalt op oude praktijken in Limboland en dat in het beschaafde westen tracht door te drukken. Het is dan ook primair de zakenman die hier spreekt.

Top