ACTUEEL

Verscherpt toezicht jeugdinstelling WSG opgeheven

De Inspectie Jeugdzorg heeft het verscherpt toezicht bij de William Schrikker Groep (WSG) opgeheven. Dat liet de inspectie woensdag weten.

De onderdelen jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg stonden sinds februari onder verscherpt toezicht na meldingen van kindermishandeling en seksueel grensoverschrijdend gedrag in een van de pleegzorghuizen waar de WSG kinderen plaatste. Mogelijke risico's voor kinderen onder begeleiding van de WSG werden volgens Jeugdzorg onvoldoende systematisch ingeschat.

Steekproef

Vorige maand voerde Jeugdzorg een steekproef uit onder 150 medewerkers. Daaruit bleek dat de inschatting van de veiligheidsrisico's voor de kinderen inmiddels voldoende is. (ANP)

------

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr 99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties; een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event de masterclasses financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr 99 talkshow.

.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top