HRM

Cao-overleg verpleeg- en thuiszorg mislukt

De cao-onderhandelingen tussen vakbond Abvakabo FNV en de werkgevers in de verpleeghuis- en thuiszorgbranche zijn mislukt. Dat heeft Abvakabo FNV woensdag laten weten.

Volgens de vakbond weigeren de werkgevers afspraken te maken over meer zekerheid in rooster, diensten en contracten. Na de perikelen rond Sensire in de Achterhoek wil Abvakabo ook onzekerheid bij aanbestedingen in de zorg aanpakken, maar die stuitte naar eigen zeggen op een nee van werkgeversorganisatie Actiz.

Onzeker jaar

"Er zijn namelijk honderden Sensires in Nederland; als we het nu niet goed regelen, gaan honderdduizenden cliënten, duizenden medewerkers en honderden thuiszorgwerkgevers een uiterst onzeker jaar tegemoet", aldus Abvakabo.

In een reactie stelt Actiz dat de Abvakabo is weggelopen bij de onderhandelingen omdat Actiz niet in kon gaan op de eis van de vakbond om personeel verplicht iover te nemen "terwijl er geen of onvoldoende werk voorhanden is". De daarmee gepaarde loonkostenstijging voor organisaties zo'n vijf procent en is volgens Actiz een aantasting van de werkgelegenheid in de Wmo. (ANP/Skipr)

------

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr 99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties; een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event de masterclasses financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr 99 talkshow.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Koster

5 december 2013

Titel boven artikel klopt niet. Inmiddels hebben ActiZ, CNV, NU'91 en FBZ een CAO VVT akkoord bereikt. Zie actiz.nl

Top