ACTUEEL

Schippers zegt screening vergelijkingssites toe

Verschillende toezichthouders willen volgend jaar onderzoek doen naar sites die zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat heeft minister Schippers gezegd in de Tweede Kamer, zo meldt de NOS.

De vergelijkingssites, zoals Independer en ZorgKiezer, zijn volgens de minister niet altijd even duidelijk over hun werkwijze. Het is ook haar opgevallen dat de uitkomsten niet eenduidig zijn: waar bij de ene site zorgverzekeraar A het beste uit de vergelijking komt, kan dat bij de andere site verzekeraar B zijn. "Zo'n site heeft natuurlijk een eigenaar, en die heeft een verdienmodel, maar dat is niet altijd transparant", zei Schippers op 4 december op vragen uit de Kamer, zo bericht de NOS. "Consumenten moeten wel betrouwbare informatie krijgen."

Samenwerken

De ACM (Autoriteit Consument en Markt), de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Nationale Zorgautoriteit (NZA) houden in 2014 de vergelijkingssites extra in de gaten. Volgens Schippers zullen de drie waakhonden bij hun onderzoeken met elkaar samenwerken.
ZorgKiezer vindt het goed dat er onderzoek komt. "Of er een samenwerking met een verzekeraar is, maakt bij ons niet uit voor volgorde van de ranglijst", claimt het bedrijf in een reactie.

------

Hoe houdbaar is de top van de Nederlandse zorg? Kom naar het Skipr 99 event

U bent niet te oud. En ook niet te jong. U bent op uw plek in Skipr generaties; een spetterende live talkshow tijdens het Skipr 99 event op woensdag 18 december 2013. Voor het eerst staan tijdens het Skipr 99 event de masterclasses financiën, innovatiestrategie en governance het menu. Meld u vandaag nog aan voor één van de masterclasses en de Skipr 99 talkshow.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top