ACTUEEL

IGZ onderzoekt uitlatingen AMC-neuroloog

De Inspectie voor de Gezondheidszorg is een onderzoek gestart naar uitlatingen van neuroloog Rien Vermeulen. De inspectie heeft informatie over de arts opgevraagd bij zijn werkgever, het AMC. Daarna bepaalt de inspectie of er stappen volgen. Dat blijkt uit een brief van de inspectie aan letselschadespecialist Yme Drost.

De AMC-neuroloog nam het onlangs in diverse media publiekelijk op voor zijn oude studievriend Ernst Jansen Steur, tegen wie momenteel een strafzaak loopt. Ook deed hij uitspraken over het vervalsen van patiëntgegevens. Drost kaartte dit aan bij de inspectie.

Neurloog Vermeulen

Het AMC liet in oktober al weten dat Vermeulen geen patiënten meer mag behandelen na diens “onhandige uitspraken”. Vermeulen stopte 3,5 jaar geleden als hoofd van de afdeling, ging kort daarna met pensioen maar werkte nog wel bij het AMC. Hij behandelde nog enige tientallen patiënten en die zouden worden overgedragen aan andere neurologen. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

7 december 2013

Zet heel het land gevangen joh. Scheelt een hoop onderzoek en geld.
Neurologen zijn zieleknijpers. anything new?
Het is allemaal het stuiptrekken van de geplande zorg waar ik een eind aan ga maken en wie niet wil verliest zijn werk en dus zijn inkomen.
Noem mij 1 specialist die niet corrupt is? Die wel zijn vak de rug toekeert en overgaat op het medsiche model dat ik nu al jaren bepleit: medic mall?
Moe wordt je ervan van al die grote egoos die niet innovatief wensen mee te doen aan creatieve destructie. Maar goed 2014 wordt een rampjaar voor vele collegae en het is goed voor het land als zodanig!
Laat de internationale artsen maar eens het werk overnemen van de vastgeroeste club hier die zonder visie is en zonder durfkapitaal om te investeren!

Top