ACTUEEL

Visio richt blik op België

Koninklijke Visio verkent de mogelijkheden om de zorgverlening aan slechtzienden en blinden naar België uit te breiden. Visio denkt zich met name te gaan richten op de grensstreek Antwerpen en Limburg omdat hier geen revalidatiemogelijkheden voor de doelgroep zijn.

Aanleiding voor de plannen is een bezoek aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en  zorgorganisatie Licht en Liefde. Visio denkt in België mogelijk een rol te kunnen spelen als expertisecentrum.
Medewerkers van Visio in Sittard zullen het komende jaar een grondige analyse van de Belgische situatie. Deze analyse moet uiteindelijk uitsluitsel geven over de haalbaarheid van internationale zorg aan slechtziende en blinde mensen.

Hindernissen

Hoewel Visio kansen ziet zijn er volgens de aanbieder van zorg voor visueel gehandicapten ook hindernissen. Zo werkt België met een andere doorverwijssystematiek en met andere verwijscriteria. Ook is de zorg die in België wordt geleverd door revalidatiecentra inhoudelijk anders en de financiering is zo mogelijk nog complexer dan in Nederland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top