ACTUEEL

Eco-supermarkt biedt zorgverzekering aan

EkoPlaza gaat samen met zorgverzekeraar Avéro Achmea en het pensioenfonds voor zzp’ers Flexis Benefits een zorgverzekering met korting aanbieden voor klanten van de biologische supermarktketen. EkoPlaza wil daarmee een lans breken voor preventie en een gezonde levensstijl.

Preventieve zorg is een gezamenlijke verantwoordelijkheid die beloond en gestimuleerd moet worden, vinden de drie de partijen.  Dit geldt eveneens voor het terugdringen van de zorgkosten. EkoPlaza, Avéro Achmea en Flexis Benefits sluiten zich dan ook aan bij het advies van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) aan het kabinet om gezond leven financieel te belonen. De introductie van de EkoPlaza en Avéro Achmea zorgverzekering moet hier een bijdrage aan leveren.

Uit eerder wetenschappelijk onderzoek is gebleken al dat EkoPlaza klanten significant gezonder leven dan de gemiddelde Nederlander. Naast de lagere premiekosten krijgen mensen jaarlijks euro 60 tegoed om bij de grootste biologische supermarktketen van Nederland te besteden.

“Deze zorgverzekering maakt het voordeliger om voor een gezonde levensstijl te kiezen waardoor het terugdringen van de zorgkosten bovendien ook proactief wordt aangepakt”, stelt EkoPlaza-directeur Erik Does.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Peeters

7 december 2013

Het valt te verwachten dat de rechter deze konstruktie gaat verbieden. Bovendien merkwaardig dat Achmea zich hier wel voor leent. Achmea dat niet wilde toestaan dat de bariatrie in het Slotervaart door zeer ervaren chirurgen boven het quotum mocht opereren. Tja, daar verdiende Achmea zelf niets mee natuurlijk!
We missen toch node een landelijk konstruktief gezondheidszorg stelsel waarin uitwassen als deze gewoon niet behoren te kunnen bestaan. Maar VVD minister Schippers zal het wel muziek in de oren zijn. En na haar de zondvloed nietwaar Mw. de minister? Het EU pluche lonkt al een tijdje

Anoniem

9 december 2013

Het valt te verwachten dat de rechter deze konstruktie gaat verbieden.
Bovendien merkwaardig dat Achmea zich hier wel voor leent. Achmea dat niet wilde toestaan dat de bariatrie in het Slotervaart door zeer ervaren chirurgen boven het quotum mocht opereren.
Tja, daar verdiende Achmea zelf niets mee natuurlijk! We missen toch node een landelijk konstruktief gezondheidszorg stelsel waarin uitwassen als deze gewoon niet behoren te kunnen bestaan. Maar VVD minister Schippers zal het wel muziek in de oren zijn.

Top