ACTUEEL

PvdA wil opheldering problemen justitieziekenhuis

De PvdA wil opheldering van staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie over mogelijke problemen bij het Justitieel Medisch Centrum (JMC) in Scheveningen. Het Radio 1-programma Argos maakt zaterdag melding van een reeks tekortkomingen in de medische zorg bij de instelling.

Gesprekken

Argos baseert zich op gesprekken met (oud-)medewerkers van het JMC, (ex-)gedetineerden en interne rapporten van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en het ministerie van Veiligheid en Justitie. Patiënten worden behandeld zonder dat de noodzakelijke kennis aanwezig is, dossiers van patiënten worden slecht bijgehouden en behandeld artsen worden 'overruled' door justitieel medewerkers.

Opheldering

Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch van de PvdA gaat Teeven om opheldering vragen. Hij vindt het 'zeer zorgelijk' dat ondanks eerdere meldingen over misstanden bij het JMC de problemen schijnbaar nog niet zijn opgelost. Gedetineerden zijn afhankelijk van de zorg van het JMC want ze kunnen nergens anders heen, concludeert Marcouch. "Dan moet die zorg wel goed zijn.'' Als uit de antwoorden van Teeven blijkt dat de medische zorg niet op orde is, dan is "de logische conclusie dat die elders moet worden gezocht'', concludeert hij.

Verbeteringen

Het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt in Argos dat de afgelopen twee jaar diverse verbeteringen zijn doorgevoerd. De IGZ heeft sinds 2011 meerdere aangekondigde en onaangekondigde bezoeken gebracht aan het JMC en geconcludeerd dat eerder geconstateerde verbeteringen zijn doorgezet, reageert het departement. (bron: ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

7 december 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 08-12-2013 14:47.

Anoniem

9 december 2013

Het is daar idd niet naar de regels, en de IGZ doet alsof het allemaal goed gaat nu.
Helaas is dit het bekende topje van de ijsberg waar justitie keer op keer faalt. Je zou haast gaan denken dat justitie synoniem is met de legale onderwereld!
Ook helaas dat justitie zelf niet meer is opgewassen tegen de stroom criminaliteit die ons mooie land overspoelt. Zal wel 1 van de excuses worden en dan hebben ze wel 1 punt.
In dit land zullen uw kinderen en kleinkinderen moeten opgroeien maar dokters...wie waren er zelf als de kippen bij om bijvoorbeeld Polen te huren voor de zwarte opknapbeurt van uw uiterst luxe keuken?
U snapt het wel.
+

Top