ACTUEEL

Ministerie onderzoekt sportmedische stichting

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaat signalen onderzoeken dat de Stichting Service Médical (SSM) ten onrechte subsidie zou hebben ontvangen van het ministerie. Aanleiding is een artikel in het Limburgs Dagblad/De Limburger

Misleid

De krant schrijft zaterdag dat de stichting die onder meer grote wielerwedstrijden begeleidt, het ministerie heeft misleid. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie gemeld. Volgens de stichting is de subsidie terecht ontvangen.

Meer activiteiten

Het dagblad meldt dat SSM bij het ministerie veel meer activiteiten heeft opgegeven dan de stichting daadwerkelijk heeft verricht. Zo zouden er honderden wedstrijddagen ten onrechte zijn opgevoerd in activiteitenlijsten die de stichting naar het ministerie zou hebben gestuurd. Vrijwilligers van de stichting verleenden assistentie bij grote evenementen als de Alpe d'Huzes en Eneco-tour, maar staan bijvoorbeeld ook bij wedstrijden in het amateurvoetbal.

Onjuist

Een woordvoerder van de stichting laat weten dat het aantal activiteiten geen voorwaarde is voor subsidie van VWS. De subsidie die de stichting krijgt is een 'instellingssubsidie' bedoeld om de activiteiten in gang te houden, aldus de zegsman. De stichting stuurt VWS de activiteitenlijst 'ter kennisgeving'. De stichting verweert zich in een verklaring op de website ook tegen beweringen van de krant dat voorzitter Jos Benders privéritten zou hebben gemaakt met de secretaresse van Service Médical. "Dit is onjuist'', aldus de stichting. (bron: ANP)

Aanvulling: Het ministerie van VWS heeft de stichting in een brief, gedateerd 11 maart 2014, laten weten geen aanleiding te zien om op de beslissing om subsidie te verstrekken terug te komen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top