ACTUEEL

'Publiek heeft fout beeld van ex-neuroloog'

Ex-neuroloog Ernst Jansen Steur heeft zijn patiënten niet opzettelijk en bewust ernstig ziek gemaakt. “Het publieke beeld dat bestaat van de arts is niet juist.” Dat betoogde zijn advocaat Frank van Gaal maandag in zijn pleidooi tijdens de strafzaak tegen Jansen. “De patiënten liepen met hem weg, hij genoot een hoog aanzien in binnen- en buitenland.”

Vorige week hoorde Jansen zes jaar onvoorwaardelijke gevangenissstraf tegen hem eisen. Van Gaal noemde die eis een “kunstgreep” van het Openbaar Ministerie (OM). De advocaat beschuldigde de openbaar aanklager van “onnodige stemmingmakerij”. “Jansen is door het OM neergezet als iemand die zijn patiënten als proefkonijnen gebruikte. Dat is kwaadaardig.”

Niet adequaat

Volgens Van Gaal heeft het OM zelf de zaak jarenlang laten liggen en het niet adequaat opgepakt. Volgens de advocaat werd er in 2004, Jansen werd in 2003 ontslagen door het Medisch Spectrum Twente, al gesproken over mogelijke strafrechtelijke vervolging. Uiteindelijk ging de zaak pas in 2009 lopen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top