HRM

VGN vraagt 11,5 miljoen voor sectorplan

Vereniging gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft bij het ministerie van SZW voor 11,5 miljoen euro subsidie aangevraagd. Het geld is bedoeld om gehandicaptenzorginstellingen te ondersteunen bij de veranderingen die de decentralisatie van zorg met zich meebrengt.

De decentralisatie van de zorg stelt niet alleen nieuwe eisen aan de competenties en beroepsattitude van medewerkers. Ook de organisatie binnen de instelling moet hierop worden aangepast. Om organisaties in de gehandicaptenzorg hierin te ondersteunen heeft de VGN samen met de vakbonden een sectorplan opgesteld. Gehandicaptenzorginstellingen konden voor 1 december een deelplan bij de Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG) indienen. Zo’n 21 instellingen hebben dit gedaan voor een totaalbedrag van 11,5 miljoen euro.

Deelplannen

De meeste activiteiten in de deelplannen zijn gericht op het opleiden van medewerkers en het verhogen van hun (intern) mobiliteit en duurzame inzetbaarheid. Ook loopbaantrajecten en trainingen om arbeidsmarktpositie van medewerkers te versterken maken er deel van uit.

Tweede tranche

In het voorjaar van 2014 stelt het ministerie van SZW de tweede tranche van subsidieregeling cofinanciering sectorplannen open, meldt VGN. Concrete data zijn nog niet bekend.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top