ACTUEEL

Arlero Thuiszorg en MensEnZorg bereiden fusie voor

De Drentse thuiszorgorganisaties Arlero Thuiszorg uit Assen en Stichting MensEnZorg uit Smilde hebben plannen om in 2014 fuseren. Vooruitlopend heeft een “bestuurlijke fusie” plaatsgevonden, zegt Frenk Wellink stellen, directeur Zorg van Arlero Thuiszorg en bestuurder van Stichting MensEnZorg tegen Skipr.

Wellink, bestuurder van MensEnZorg neemt nu deel in het bestuur van Arlero Thuiszorg als directeur Zorg. De zittende bestuurders van deze organisatie zijn Pieter Leeflang en zijn vrouw Bertie van Musscher-Leeflang. Pieter Leeflang is toegevoegd aan het bestuur van Stichting MensEnZorg. “Het streven is om op termijn één organisatie neer te zetten. Zo snel als het kan, dat kan binnen enkele maanden al zijn, maar in ieder geval in 2014”, zegt Wellink.

Samenwerking

Vooruitlopend op de definitieve fusie werken de organisaties steeds nauwer samen. Zo is het hoofdkantoor van Stichting MensEnZorg uit Smilde naar Assen verhuisd en bij Arlero Thuiszorg  ingetrokken. Verder voegen de organisaties “daar waar nuttig of noodzakelijk” hun teams samen. “Vrijdag verhuist er bijvoorbeeld een Arlero-team naar Smilde waar het samengaat met een team van Stichting MensEnZorg”.

Bezuinigingen

Aanleiding voor de samenwerking zijn “de bezuinigingen die in 2014 definitief bekend zullen worden en met name vanaf 2015 zullen worden doorgevoerd”, zegt Wellink. “In 2015 krijgen we 30 tot 40 procent minder budget voor Wmo en AWBZ-zorg”, zegt Wellink. “Daarom is het van belang de kosten zo laag mogelijk te houden. De samenwerking is ook logisch omdat beide organisaties het werkgebied al delen. Schaalvergroting biedt dan veel voordelen. Zo kunnen zij efficiëntere routes organiseren”, zegt Wellink.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top