HRM

‘Massaontslag bedreigt continuïteit ggz’

In de geestelijke gezondheidszorg (ggz) staan 13.000 banen op de tocht. Daarmee komt de continuïteit van de zorg in het gedrang. Dat heeft voorzitter Jacobine Geel van branchevereniging GGZ Nederland op 10 december tijdens de Dag van de GGZ gezegd.

“In harde cijfers uitgedrukt staan er de komende tijd zo´n 13.000 arbeidsplaatsen op de tocht, bijna 20 procent van de totale 70.000 arbeidsplaatsen in de ggz op dit moment”, aldus Geel. “Dat is veel. Dat is veel te veel. Een banenverlies van deze omvang brengt de continuïteit van zorg in gevaar.”

Omslag

De voorzitter van GGZ Nederland sprak de hoop uit dat de landelijke overheid, ook als straks de uitvoering van een groot aantal zorgtaken in handen van gemeenten zal zijn, zich verantwoordelijk zal voelen voor deze continuïteit van zorg.

In haar speech ging Jacobine Geel dieper in op de hervorming van de zor. “We staan voor een fundamentele omslag in de cultuur, in ons denken over de betrekkingen tussen burgers en overheid, en tussen burgers onderling”, aldus Geel.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

10 december 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 10-12-2013 23:30.

Alberts

10 december 2013

De continuïteit van de GGZ is inderdaad een groot probleem aan het worden. Instellingen voor GGZ kennen lange wachttijden, veel behandelprogramma's worden afgebouwd of versobert met name praktische klinische settings als resocialisatieprogramma's en klinische psychotherapie. Maar ook ambulante poliklinieken hebben het moeilijk om goed opgeleid personeel te vinden en in dienst te houden. En dan laten we het aangekondigd drama voor de jeugd GGZ nog buiten beschouwing...

Mol

10 december 2013

Gezien het eerste commentaar lijkt het mij nodig om niet te bezuinigen, zodat ook mensen met ontremmingen hulp kunnen krijgen.

Top