ACTUEEL

In maart besluit over vervolging MST-bestuur

Het Openbaar Ministerie beslist uiterlijk in maart of het voormalige bestuur van Medisch Spectrum Twente wordt vervolgd in de zaak rond ex-neuroloog Ernst Jansen. Dat staat in een brief die het OM donderdag heeft gestuurd aan letselschade-expert Yme Drost. Hij deed woensdag namens een groep patiënten van Jansen aangifte.

De 12 patiënten willen dat zeven oud-bestuurders strafrechtelijk worden vervolgd voor medeplichtigheid. Na het vertrek van Jansen in 2003 hebben zij de kwestie “in de doofpot laten verdwijnen", aldus Drost. “Kennelijk was de goede naam van het ziekenhuis belangrijker dan de individuele gezondheidszorg van patiënten", schrijft Drost op zijn website. “De nieuwe aangifte wordt meegenomen in het onderzoek naar mogelijke vervolging van de rechtspersoon Medisch Spectrum Twente", aldus een woordvoerster van het OM. Die beslissing valt ook in maart.

Rechtszaak Jansen Steur

Tegen Jansen loopt momenteel een strafzaak voor onder meer het stellen van verkeerde diagnoses met verregaande gevolgen. Vorige week is in die zaak 6 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf tegen hem geëist. In februari is de uitspraak. In de tuchtzaak die tegen de ex-neuroloog loopt, wordt volgende week uitspraak gedaan. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top