ACTUEEL

'Digitaal factureren bespaart zorg tot 750 miljoen'

InvoiceSharing, een initiatief om digitale facturen voor de Nederlandse zorg te opzetten, biedt als eerste ter wereld digitaal factureren gratis aan. “Dit verklaart alle bestaande business modellen in één keer failliet”, zegt mede-initiatiefnemer Jeroen Volk, directeur van Invoicesharing.

"Het gratis digitaal factureren geeft in Nederland een besparing van 500 tot 750 miljoen euro die voor het oprapen ligt”, zegt Volk. Het leidt bovendien indirect tot “meer tijd aan het bed”, want digitaal factureren bespaart tijd van de zorgmedewerkers die facturen goedkeuren, waardoor er meer tijd overblijft voor daadwerkelijke zorg.

Kostenbesparing

InvoiceSharing is ontstaan vanuit een initiatief dat Intrakoop en softwarebedrijf Tblox in 2012 zijn gestart. Het doel was om leveranciers aan zorgbedrijven meer digitale facturen te laten sturen. Dit levert zorginstellingen, die “vooral veel facturen van voedingsdistributeurs, energiemaatschappijen en medische groothandel ontvangen” een forse besparing op. Enerzijds omdat de verwerking van facturen minder tijd kost en er daardoor minder ondersteunend personeel nodig is. Anderzijds is de verwerkingstijd van een elektronische factuur is aanzienlijk lager. "Dat geeft zorginstellingen meer mogelijkheden om slimmer om te gaan met betalingskortingen van leveranciers, wat geld oplevert", aldus Volk.

Bedrijfsvoering

Volk verwacht een “revolutie” op het gebied van declareren en spreekt over een “ontwrichtend model”. Hij vergelijkt het gratis aanbieden van digitale facturatie met Google, Facebook, Twitter, LinkedIn. “Allemaal partijen in de markt die duidelijk iets veranderd hebben in de wereld. Bedrijven die best wel wat waard zijn en allemaal het hetzelfde business model begonnen zijn: helemaal gratis.” Daarnaast maakt InvoiceSharing premiumproducten beschikbaar.

Invoicesharing is actief in zo’n 30 landen in Europa en de VS. Intrakoop heeft inmiddels de bonusfacturen voor alle leden zo verstuurd en zeker 50 leden van Intrakoop gebruiken inmiddels Invoicesharing.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top