ACTUEEL

Monissen publieksfavoriet in Skipr99X

Bestuursvoorzitter Diana Monissen van De Friesland Zorgverzekeraar is door de lezers van Skipr aangewezen als de invloedrijkste netwerker in de zorg. Met ruim zeven procent van de bijna duizend uitgebrachte stemmen bleef Monissen respectievelijk ZN-voorzitter André Rouvoet en CZ-topman Wim van der Meeren voor.

Op plek vier in de Skipr99X staat Pauline Meurs, voorzitter van ZonMW en lid van Onderzoeksraad voor de veiligheid, gevolgd door Roger van Boxtel, bestuursvoorzitter van Menzis, en Henk Nies, bestuursvoorzitter Vilans.

De top tien wordt volgemaakt door –in aflopende volgorde- Jos de Blok, directeur Buurtzorg, Marcel Levi, bestuursvoorzitter AMC, Loek Winter, bestuursvoorzitter MC Groep, en Cathy van Beek, lid raad van bestuur Radboud umc.

Overlap

De Skipr99X is een separate publieksvariant van de netwerkranglijst Skipr99 die Skipr ieder jaar uitbrengt. Anders dan de reguliere Skipr99, waar een eigen scoringssystematiek aan ten grondslag ligt, wordt de Skipr99X via een digitale stemprocedure volledig door de lezers bepaald. Daarmee is de Skipr99X tot op zekere hoogte een spiegellijst, die laat zien in hoeverre het oordeel van de samenstellers van de Skipr99 overeen met dat van het publiek.

Worden de bovenste tien namen in beide lijsten vergeleken dan zijn er zes doublures. Nog eens twee top tiennoteringen uit de Skipr99X keren in de Skipr99 terug tussen plek tien en twintig. Skipr99X-favoriet Monissen is in de reguliere netwerklijst terug te vinden op plek 5. ZN-voorzitter Rouvoet keert in de Skipr99 terug op een vierde plek, terwijl CZ-topman nummer 1 is in de editie 2014.  

Vorige winnaar

Vorig jaar zetten de lezers van Skipr Wim van der Meeren nog op de eerste plaats als invloedrijkste beslisser in de zorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top