ACTUEEL

Dubbele benoeming geeft VWS-top nieuw aanzicht

Dubbele benoeming geeft VWS-top nieuw aanzicht

De ambtelijke top van het ministerie van VWS krijgt met de benoeming van Bas van den Dungen en Kees van der Burg een nieuw aanzicht. Van den Dungen wordt directeur-generaal Curatieve Zorg en Kees van der Burg wordt directeur-generaal Langdurige Zorg. Ze volgen oudgedienden Leon van Halder en Marcelis Boereboom op.

Van den Dungen (1966) is momenteel lid van de raad van bestuur van Koninklijke Kentalis. Bestuursvoorzitter Henk Bakker neemt bij Kentalis tot aan de indiensttreding van de nieuwe collega-bestuurder de portefeuille van Bas van den Dungen waar. Van den Dungen startte zo’n negen jaar geleden als bestuurder van Viataal, een van de rechtsvoorgangers van het huidige Kentalis. Hij speelde een belangrijke rol bij de fusie van Viataal, Effatha-Guyot en Sint Marie. Vijf jaar na de fusie, vindt Van den Dungen het tijd voor een nieuwe uitdaging. “Lang kon ik me niet voorstellen wat ik na Kentalis zou willen, maar directeur-generaal curatieve zorg is nou nét wel iets om heel enthousiast van te worden.” Zijn voorganger Van Halder wordt secretaris-generaal van het ministerie van VWS.

Bas van den Dungen: Kentalis, VGN, LVT, Financiën

Mede onder Van den Dungens bestuur is Kentalis uitgegroeid tot de grootste specialistische zorg- en onderwijsorganisatie in Nederland voor mensen met een auditieve en/of communicatieve beperking. Van der Dungen is voorzitter raad van toezicht bij Stichting Volckaert-SBO en lid raad van toezicht bij MEE West-Brabant. Daarnaast is hij bestuurslid bij Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. Daarvoor was hij onder meer directeur van de Landelijke Vereniging voor Thuiszorg en Inspecteur der Rijksfinanciën bij het Ministerie van Financiën.

Kees van der Burg uit de boezem van VWS

Anders dan Van den Dungen komt Van der Burg uit de boezem van het ministerie. Van der Burg (1969) is sinds september 2013 waarnemend directeur-generaal Langdurige Zorg en vervulde vanaf 2011 de functie van directeur binnen de directie Langdurige Zorg. Daarbij was hij tevens plaatsvervangend directeur-generaal Langdurige Zorg. Zijn ambtelijke loopbaan begon in 1991 bij het ministerie van Financiën (directoraat-generaal Rijksbegroting), waarna hij in 2002 overstapte naar het ministerie van VWS. Binnen VWS werkte Van der Burg onder andere als directeur Maatschappelijke Ondersteuning binnen het directoraat-generaal Jeugd en Maatschappelijke Zorg, totdat hij in 2011 benoemd werd als directeur bij de directie Langdurige Zorg van VWS. Van der Burg studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij volgt Marcelis Boereboom, die in september is benoemd tot directeur-generaal Werk bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

22 december 2013

Een bijzondere benoeming vind ik die van dhr. van den Dungen. Als commissaris van woningcorporatie SBGG is hij in 2011 door de Staat aansprakelijk gesteld voor de 39 miljoen euro die als saneringssteun aan de corporatie is betaald. Weliswaar is over dit geschil in 2013 overeenstemming bereikt tussen partijen maar in het bericht daarover wordt wel gesteld: "Na uitwisseling van feiten en documenten blijven partijen van mening verschillen over de waardering van het feitencomplex en de conclusies die daaraan verbonden zouden kunnen worden." Ik vind het ronduit bijzonder dat dezelfde Overheid iemand die ze slecht bestuur verwijten, benoemd in een functie waarin deze toezicht moet houden op een heel groot deel van onze zorgsector.

Leo Vollebregt

23 december 2013

Kees en Bas ,

Van harte gefeliciteerd met jullie benoeming op deze belangrijke posities binnen VWS

Veel succes en goede feestdagen toegewenst

Leo Vollebregt

Groot

23 december 2013

Beste Bas en Kees,

Gefeliciteerd! Een uitstekend duo voor het ministerie. Veel succes en fijne dagen.

Wouter Groot

Joke Zwanikken Leenders

10 februari 2014

Veel WERK plezier toegewenst voor alle Patiënten die het HART nodig hebben

Top