ACTUEEL

ActiZ geeft ouderenhuisvesting impuls

Branchevereniging ActiZ gaat banken en pensioenfondsen met een speciaal opgerichte DOETANK stimuleren om te investeren in de bouw en aanpassing van 100 duizend ouderenwoningen.

Niet alleen moet het initiatief leiden tot een aanbod van zorgwoningen op maat voor individuen, maar ook willen de deelnemers aan de DOETANK de Nederlandse economie een belangrijke impuls geven. Het is voor het eerst dat de sectoren zoals ouderenzorg, de bouw, ICT, pensioenfondsen, de winkelraad en UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, zo nauw gaan samenwerken aan een gemeenschappelijk doel.

“We hebben lang genoeg nagedacht over veranderingen, ideeën en plannen zijn er. Nu is het tijd om de plannen uit te voeren,” zegt voorzitter Guus van Montfort van ActiZ. “Met de DOETANK gaan we banken en pensioenfondsen overtuigen om te investeren in de ouderenzorg. Door bijvoorbeeld woningen optimaal aan te passen aan de wensen van ouderen, krijgen de bouw- en installatiebedrijven meer werk. Dat is goed voor de werkgelegenheid, waardoor de economie als geheel ook een impuls krijgt. Zo is de ouderenzorg geen kostenpost, maar een oplossing voor de crisis.”

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

20 december 2013

Nee hoor, want dit project gaat valt compleet dood neer voordat de eerste wezenlijke bedrag wordt geïnvesteerd.

Niek de Jong

30 december 2013

Heel mooi en goed initiatief. Volhouden " tot je er bij neervalt". Vergeet niet om bij zicht op resultaten de ouderen " aan de keukentafel" te melden war zij daar concreet mee opschieten.

Hartelijke groet, niek de Jong, een van je voorgangers8Top